Skip to main content

Vă propun azi câteva notițe ale unui medic neurochirurg american sintetizate în șase lucruri de ținut minte pentru copiii sportivi.

Sunt chestiuni simple, de bun simț, pe care trebuie să le aibă în vedere orice puști iubitor de sport, dar și părinții lui.

În principiu, el le recomandă copiilor care fac sport să aplice tehnicile „bune”, să evite contactul inutil și, mai ales, să folosească echipamentul de protecție corespunzător. În plus, în caz de accidentare, contuziile trebuie identificate rapid și gestionate cum trebuie.

  1. În sporturile cu reguli similare pentru băieți și fete, cum ar fi fotbalul, baschetul sau handbalul, fetele au o rată mai mare de rănire decât băieții, mai ales în timpul antrenamentelor.
  2. Sporturile cu cele mai ridicate rate de accidentare în general printre sportivii-elevi sunt fotbalul, atât pentru fete și băieți, cât și hocheiul pe gheață (la băieți).

Patru categorii de sporturi

3. Puteți evalua riscul de rănire al unui sport, gândindu-vă cât de mult contact implică acel sport. Medicul american clasifică sportul în patru categorii: A. Cel mai mare risc sportiv (de luptă): box, arte marțiale mixte și arte marțiale full-contact. B. Riscuri de coliziune: fotbalul, rugby, hochei pe gheață, lupte și wrestling. C. Riscuri moderate: fotbal (băieți și fete), baschet și polo pe apă. D. Sporturi cu risc scăzut (fără contact): atletism și înot.

Când ai dubii, stai pe margine!

4. Antrenorii ar trebui să scoată un elev-sportiv din joc dacă este suspectată o rănire. Copilul este evaluat și, dacă este necesar un ajutor suplimentar, ar trebui trimis la un medic cu experiență în tratarea contuziei. Evaluarea și tratamentul implică în mod obișnuit compararea performanței de bază a copilului cu momentul în care e suspectată lovirea, monitorizarea și dezvoltarea unui plan individual de revenire la activitate.

Nu grăbiți revenirea pe teren!

5. Sportivii nu ar trebui să se întoarcă în sală / pe teren în aceeași zi în care au suferit o accidentare. În schimb, ar trebui să urmeze un proces în etape: odihnă, exerciții aerobice ușoare (înot, biciclete staționare), exerciții specifice sportului (alergări, activități de echilibru), exerciții de pregătire fără contact. Este mai bine să pierdeți o săptămână și să vă vindecați pe deplin decât să vă întoarceți prematur, să vă răniți și să pierdeți un sezon!

Fiți inteligenți și anticipați orice eventuală accidentare!

6. Nu există nici un sport cu zero riscuri. De aceea, fiți pregătiți, purtați echipamentele și, din nou, evitați contactul inutil!

Am să spun la nesfârșit -multe le putem preveni! Am mai scris despre siguranța copiilor și despre importanța echipamentelor de protecție și am s-o mai fac.

Până atunci, că tot se apropie 1 iunie, vă doresc pentru copiii voștri La mulți ani!

Să vă bucurați de ei, să fie sănătoși și să facă sport în siguranță!

Leave a Reply